Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barani udziec peklowany

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec barani 2 kg
sól 2 łyżki
smalec 1 łyżka
cukier 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Goździki całe Prymat 4 sztuki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barani udziec peklowany

Mięso opłukać i zdjąć z niego ewentualny biały tłuszcz. Sól wymieszać z solą peklową, cukrem i wszystkimi przyprawami. Po tym czasie przełożyć mięso do kamionkowego naczynia i odstawić w chłodne miejsce na kilka dni ( ja odstawiam je na około 3- 4 dni, ale można i dłużej). W połowie tego czasu należy wyjąć mięso i odwrócić je. Gdy mięso już postoi kilka dni można je wyjąć, obwiązać sznurkiem kuchennym, nasmarować tłuszczem i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.08.2012 21:04
super!
adam1f 26.07.2012 06:23
dobry
Iwusia 23.07.2011 22:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak