Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
boczek wędzony 20 dag
mięso pieczona 20 dag
kiełbasa zwyczajna 20 dag
papryka 1 szt
przecier pomidorowy 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
pieprz do smaku
cebula 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarek

Boczek pokroić w kostkę, wytopić. Na tłuszczu usmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i paprykę, chwile poddusić. Następnie dodać pokrojone mięso, kiełbasę i przecier pomidorowy wymieszany z mąką i wodą, chwilę dusić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 24.12.2012 07:42
smaczny bigosik
Motorek 14.09.2012 09:05
smaczny
Katarzyna59 16.06.2012 17:22
fajny
Wafelek2601 09.11.2011 07:06
pyszna potrawa
Margo1 06.01.2011 14:44
hmm.. ciekawe nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak