Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt który zawsze się udaje 2

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
cukier kryształ 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
woda zimna 6 łyżek
jajko 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt który zawsze się udaje 2

Białka i cukier ubić na sztywną pianę dodać po jednym żółtku ubijać, gdy jest dobrze ubite dodać pomału wodę ubić. Mąki i proszek wymieszać dodać do jaj i powoli wymieszać. Piec ok.20-30 mni. 180 C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 28.05.2013 11:38
muszę wypróbować
Maniek2 18.04.2013 20:58
bardzo ciekawy
Grazyna0211 26.12.2012 17:32
dobry przepis
jeta72 12.08.2012 17:24
smaczny :-)
IKrakowianka 09.08.2012 21:36
świetny przepis
Ela15 17.06.2012 12:34
super
Krzysztof42 29.11.2011 15:22
fajny
Dorian 28.09.2011 10:23
no to musze zapamietac przepis jezeli sie zawsze udaje...
Henryka2 13.08.2011 08:08
Biszkopt2, ale zdjęcie przy obu przepisach 1 - to samo.Umiesz nabijać punkty bez pracy! Gratulacje!
bursztynek 30.06.2011 23:58
muszę spróbować, może mi wyjdzie
m1monika 08.04.2011 13:22
wypróbuję ten przepis :-)
MAR3STA 30.11.2010 18:58
w mojej wersji jest jeszcze olej i krupczatka zamiast tortowej
kuklik 28.10.2010 12:37
ciekawe wypróbuję
gacopierz23 09.06.2010 20:25
Tu chodzi głównie o rodzaje mąk
ika1 23.05.2010 16:12
ja zawsze na koniec dawalam stopione ,wrzace maslo-zobacze z ta woda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak