Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z endywii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

endywia 1
Garść orzechów włoskich - -
musztardy 1 łyżka
ser camembert - -
żurawina 1 łyżka
pieprz - -
sok jabłkowy 3 łyżki
winogrona czerwone 150 g
ryż brązowy 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z endywii

Ryż ugotować na sypko. Endywię pokroić w cienkie paski. Musztardę połączyć z sokiem jabłkowym. Ser usmażyć w całości na patelni. Endywię ułożyć na półmisku. Rozsypać winogrona i orzechy. Ser ułożyć na środku. Ozdobić żurawinami. Wszystko polać sosem i oprószyć pieprzem. Ryż przełożyć do osobnej miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak