Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolaje z koperkiem posypane serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka ze skórą 1
koperek
masło
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Devolaje z koperkiem posypane serem

piers dzielimy na pól i przecinamy wzdłuz na polowy, lekko rozbijamy i nacieramy pieprzem i solą, duży pęczek koperku drobno siekamy i mieszamy z 1 kopiata łyżka masła, następnie nakladamy na środek kotleta i zwijamy, spinając wykałaczką, panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce a następnie smażymy w glebokim tłuszczu, na gorące, odrazu po wyjęciu z patelnie devolaje sypiemy garstke utartego sera, podajemy z ziemniakami i surówka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 27.10.2012 09:32
na pewno smaczny!
monisia1977 14.02.2012 07:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak