Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafałek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 paczki
mleko 1 litr
wiórki kokosowe 200 g
budyń śmietankowy 1 sz.
masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rafałek

Wiórki zalać 2 szklankami mleka i odstawić na godzinę. Z pozostałego mleka przygotować wg przepisu budyń, ostudzić. Namoczone wiórki zagotować na niewielkim ogniu stale mieszając. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. wody.

Masło utrzeć z cukrem na krem dodając kilka kropli aromatu, dalej ucierać dodając partiami wiórki kokosowe, następnie budyń i żelatynę.

Formę wyłożyć krakersami, następnie połowę masy kokosowej, przykryć kolejną partią krakersów i pozostałą masę.

Górę przykryć pozostałymi krakersami. Wstawić do lodówki na 4 godziny. Zamiast krakersów można użyć biszkoptów lub herbatników.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 07.06.2012 17:30
super
barbara11561 10.05.2011 15:15
Pyszne,palce lizać:):)
ewa19a 12.04.2011 15:17
palce lizać
danusia19671 06.03.2011 17:06
super
MAŁGORZATA108 05.01.2011 18:10
Zapowiada się pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak