Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec tort

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 50 dag
cukier 40 dag
jajko 10
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec tort

Oddzielic żółtka od białek i utrzec je z cukrem na gładką masę .Gotowa masę jajeczną połączyc ze sparzonym i odsączonym makiem .Ubic na sztywno pianę z białek ,wymieszac z masą jajeczno - makową ,dodac tartą bułkę i olejek.Ciasto ostrożnie wlac do dużej tortownicy ,piec około godziny w temp.175*C.Można je wyjąc z tortownicy dopiero po całkowitym ostudzeniu.Nadaje się do jedzenia od razu ,ale można też ,po przełożeniu różnymi masami i udekorwaniu ,zrobic z tego ciasta tort makowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.09.2013 08:13
fajny przepis
misia53 08.12.2012 13:02
bardzo faje ciasto przełożone...
zdzislawa2 04.03.2012 15:11
pycha
Krzysztof42 29.11.2011 15:22
bardzo smaczny polecam
ben-ka 15.10.2011 08:17
fajny przepis.
barbara11561 05.07.2011 07:07
Musi być bardzo smaczny
iwona332 20.09.2010 12:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak