Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rożki z dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
margaryna 200 gram
drożdże 400 gram
mleko 0.5 szklanki
cukier 3 łyżki
jajko 3 sztuki
dżem 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: rożki z dżemem

Margaryne roztopić, margaryne wymieszać, z mąką,podgrzanemleko, które mieszamy z cukrem i drożdżami, oraz jajka , wyrabiamy ciasto. ciasto odstawiamu po 30 minutach ponownie wyrabiamy, wałkujemy, wykrawamy kwadraty, ok 7 na 7 cm, na kwadraty układamy po łyżce dżemu składamy w trójkąty zlepiamy boki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.12.2011 14:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak