Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser stracciatella

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 250 ml
czekolada słodka płatki 4 łyżki
cukier puder 3 łyżki
Biszkopty 12 szt
mleko
płatki migdałowe
czekolada gorzka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser stracciatella

Biszkopty nasączyć w mleku. Włożyć do 4 pucharków. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i płatkami czekolady. Wyłożyć na biszkopty. Na wierzchu posypac płatkami czekolady i płatkami migdałowymi. Można też do każdego pucharka włożyć po rurce waflowej i kostce czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak