Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z pieczarkami i cebula

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
drożdże 3 dag
cukier 2 łyżki
mleko 1 szklanka
sól do smaku
pieczarki 30 dag
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pieczarkami i cebula

Drożdże utrzeć z cukrem, wymieszać z ciepłym mlekiem, dodać odrobinę soli, mąkę i wyrobić ciasto. Pozostawić około pół godziny do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować i przełożyć na przygotowana blachę, posmarować koncentratem pomidorowym. Na maśle zrumienić posiekana cebulę, dodać pokrojone pieczarki, razem poddusić, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowany farsz wyłożyć na ciasto. Posypać żółtym serem. Piec około 20-30 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 09.10.2011 00:03
pyszotka
Barbara/zuza22_85 20.03.2011 12:54
jutro właśnie mam zamiar zrobić tą pizze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak