Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rodzynkowe naleśniki z serem i brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mleko 1 szkl
woda gazowana 1 szkl
jajko 2 szt
sól do smaku
ser biały 20 dag
brzoskwinie w puszce kilka szt
rodzynki 5 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: rodzynkowe naleśniki z serem i brzoskwiniami

Z mąki, mleka, wody, jajek i szczypty soli miksujemy ciasto na naleśniki, dodajemy wymoczone w gorącej wodzie rodzynki i odstawiamy na kilkanaście minut.
Przygotowujemy ser wg uznania, ja miksuję go z 2 łyżkami śmietany cukrem i 2 kroplami olejku migdałowego .
Smażymy naleśniki, gorące przekładamy serem , a na każdy naleśnik kładziemy połówkę brzoskwini z puszki, możemy polać gorącą rozpuszczoną czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 28.07.2011 07:29
pyszni wwyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak