Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 100 gram
mąka 2 szklanki
mleko 200 mililitrów
jajko 2 sztuki
drożdże 300 gram
olej do smażenia
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z żurawiną

Drożdże rozpuszczmy w mleku z cukrem, dodajemy 3 łyżki mąki, odstawiamy do wyrosnięcia.Jajka ubić na masę , do wyrośnietego rozczynu dodac reszte mąki, i masę z jajek,dodajemy zurawinę mięszamy smażyc placki na oleju, na złoty kolor

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa84 18.05.2011 17:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak