Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szpinaku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 25 dag
włoszczyzna 1 pęczek
szpinak mrożony 25 dag
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 3-5 łyżek
masło roślinne 1/3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szpinaku

Z kości i włoszczyzny ugotować wywar. Wyjąć kość i warzywa. Do wywaru dodać mrożony szpinak, gotować kilka minut. Następnie zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną, doprawić do smaku, na koniec dodać masło i dokładnie wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.03.2014 22:14
świetna jest taka zupa w smaku
IKrakowianka 30.08.2013 20:43
super zupa
pioge7 20.03.2011 11:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak