Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oliwki czarne w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 250 gr
oliwki czarne 100 gr
mozzarella 50 gr
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
margaryna do smarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Oliwki czarne w cieście francuskim

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty mniej więcej 7x7 cm. Na każdy kwadrat kłaść kwadracik mozzarelli- około 1cm kwadratowy a na to oliwkę. Zwijać boki po przekatnej i spinać wykałaczką. Blachę wysmarować margaryną i posypać bułka tartą. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.Dobre i na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 29.08.2012 08:40
super
alaaa 23.06.2011 22:26
ciekawe
MAR3STA 08.01.2011 19:21
fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak