Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka do ryby z grapefruita

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól szczypta
cukier 0,5 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
olej roślinny 1 łyżeczka
cebula czerwona 1 szt
pomelo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka do ryby z grapefruita

Owoc myjemy i obieramy ze skóry nożem, tak aby był odsłonięty miąższ cytrusa. Wycinamy cząstki owocu i przełamujemy na pół. Wrzucamy je jak najprędzej do miski, tak by zachować sok. Cebulę kroimy na pół i dalej kroimy ją w cienkie pół-talarki, gotową rozdzielamy palcami i wrzucamy do miski. Doprawiamy, polewamy olejem i delikatnie mieszamy palcami podrzucając sałatkę.
Dodaję ją do ryb, lubię zdecydowane przełamanie delikatnego smaku ryby tą kwaskowatością. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.05.2012 10:43
pycha
iknbozka 01.12.2011 11:30
fajne
Hanna11 21.07.2011 17:58
oryginalny pomysł
Agnieszka/picola 01.03.2011 19:25
dobry pomysł
Magda60 26.02.2011 17:36
cos innego
kanu83 15.02.2011 08:47
Smaczna
Monika193
Monika193 07.02.2011 10:04
ooo, naprawdę fajna
traktorek 06.02.2011 10:56
dla mnie super nowość
Wojtek8 04.02.2011 10:28
fajne
hastalavista 02.02.2011 13:41
ciekawy pomysł :)
Danuta8 02.02.2011 09:08
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak