Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 sztuka
mąka 2 szklanki
jajko 2 sztuki
drożdże 300 gram
cukier 4 łyzki
mleko 200 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy jabłkami

Drożdże rozpuszczmy w mleku z cukrem, dodajemy 3 łyżki mąki, odstawiamy do wyrosnięcia.Jajka ubić na masę , do wyrośnietego rozczynu dodac reszte mąki, i masę z jajek, wymięszać, dodać pokroione w plastry jabłko smażyc placki na oleju, na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak