Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
drożdże 300 gram
jajko 2 sztuki
cukier 4 łyżki
mleko 200 mililitrów
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy

Drożdże rozpuszczmy w mleku z cukrem, dodajemy 3 łyżki mąki, odstawiamy do wyrosnięcia.Jajka ubić na masę , do wyrośnietego rozczynu dodac reszte mąki, i masę z jajek, wymięszać smażyc placki na oleju, na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa84 12.03.2012 10:20
mniam
Małgorzata106 12.09.2011 21:06
pyszne
pacpaw 06.01.2011 01:23
racuszki z dzieciństwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak