Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka górnicza

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 250 ml
margaryna 125 dkg
cukier 1 szklanka
cynamon Prymat 0.5 łyżeczki
kakao 0.5 łyżeczki
dżem 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka górnicza

Margarynę ,jajo ,cukier i dżem utrzec mikserem na gładka masę .Dodac cynamon i kakao ,mąkę ,mleko i sodę .Do babki można też włożyc rodzynki i posiekane orzechy.Ciasto wlac do formy babkowej i piec 40 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 03.12.2012 22:37
taką babkę robiła moja babcia, doskonale pamiętam jej smak.
Grazyna0211 27.09.2012 11:03
smaczne szybkie ciasto super
Juleczka20 16.07.2012 07:16
na pierwszy rzut oka myślałam że jest tam mak:) ale itak wygląda smacznie
Kasiax18 11.06.2012 21:40
extra
kamyk 24.04.2012 10:44
super babka
RenataZ-et 29.03.2012 22:39
ale pychotka!
Sarenka 10.02.2012 19:11
Nie jadłam, ale pewnie kiedyś zrobię.
Krzysztof42 27.11.2011 14:44
lubię górników
anemon 07.11.2011 08:14
Smacznie i szybko, krótko mówiąc ekstra.
Wacław 04.10.2011 09:10
jak zwykle pyszny ten deser,pycha
Jolanta_P-S 21.06.2011 18:51
Górnicza, bo ciemna?
barbara11561 15.04.2011 00:58
Pyszna
Marzena34 27.03.2011 18:41
nie ma jak babka,moje ulubione ciasto
ben-ka 05.12.2010 22:59
O! taka szybka i prosta ta babka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak