Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon bianco

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 2 szt
białe wino 1 l
szampan 1 butelka
cukier 5 dag
woda 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon bianco

Cytryny wyszorować, obrać tak, aby skórka tworzyła cienką spiralę. Do szklanej wazy wsypać cukier i wlać zimne białe wino, mieszać aż cukier się rozpuści, a wino będzie przejrzyste. Zawiesić na krawędzi skórki cytryny, które należy wyjąć po 30 min. Napój wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie uzupełnić zmrożonym szampanem i wodą mineralną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 29.12.2011 11:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak