Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowa wieprzowa 1/2-1
nóżki 2 szt
cebula 4-5 szt
sól
pieprz
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka wieprzowa

Mięso głowę .nóżki umyc i pocwiartowac włożyc do głębokiego garnka i ugotowac,ostudzic i obrac z kości.Mięso i cebulę 2 krotnie przemielic maszynką.Wrzucic do garnka mięso kilka liści laurowych,ziela angielskiego i gotowac doprawic solą i pieprzem pod koniec wlac ocet i dalej gotowac.gotową galaretkę przelac do słoików i zawekowac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 02.03.2012 23:10
głowizna z nóżkami wyszła pyszna, dołożyłam tylko marchewkę bo lubimy w galaretkach, słoiczki szybko zjedzone
m1monika 21.02.2011 18:50
lubię galaretę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak