Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2
cebula biała 3
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
cytryna 1
pietruszka natka
przyprawa kucharek
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z grilla

Pstrągi myjemy, skrapiamy sokiem cytrynowym, nacieramy solą i pieprzem, posypujemy Kucharkiem. Do wnętrza wkładamy pokrojoną w krążki cebulę, posiekaną natkę pietruszki oraz łyżkę masła na jedną rybę. Owijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu - z każdej strony po około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak