Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 0,05 kg
śmietana 0,25 kg
cukier waniliowy 1 opak
cukier 0,18 kg
mleko 1,00 l
ryż 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na słodko

Do mleka dodać tyle wody, aby płynu było 2 razy więcej niż ryżu. Do wody z mlekiem i tłuszczem wsypać umyty ryż i zagotować. Następnie gotować na małym ogniu aż do miękkości. Śmietanę ubić z cukrem, dodać cukier waniliowy. Porcje ochłodzonego ryżu polewać ubitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak