Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa w sosie musztardowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wołowa bez kości 1,5 kg
Musztarda kremska Prymat 10 łyżek
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw 2-3 łyżki
woda 2 szkl
mąka 2 łyżki do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa w sosie musztardowym

Umyte mięso natrzeć olejem i przyprawami, umieść w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Podlać szklanką wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°. Pieczemy około 1,5 godz, co jakiś czas podlewając wodą. Po tym czasie posmarować wierzchnią warstwę połową ilości musztardy, a następnie piecz jeszcze przez 30 min.
Sos
Do powstałego w naczyniu wywaru dodać resztę musztardy i przyprawić do smaku. Sos zagęść mąką rozmieszaną w 100 ml zimnej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 29.11.2013 16:05
musi świetnie smakować
anemon 04.11.2012 10:48
Ja jakoś mało wykorzystuję wołowinę w mojej kuchni, ale jak czytam taki przepis jak Twój, to mam ochotę natychmiast to zmienić.
Krystyna32 20.03.2012 13:16
extra
SyMiki 01.11.2011 19:09
muszę wypróbować
monika154 18.07.2011 14:03
super
Karolcia12 11.04.2011 15:23
ale pyszności danie!
Robert10 20.03.2011 13:32
pyszne takie mięsko
Aniunia773 11.03.2011 14:56
pycha
IKrakowianka 06.03.2011 21:06
Ciekawy pomysł
matii6 17.01.2011 19:23
coś dla smakoszy
Neetka90 12.01.2011 19:28
fajny przepis
ElizaT 06.01.2011 20:39
dobry przepis !
misia53 06.01.2011 14:21
Dietetyczna , bo wołowa pieczeń ali , musztardowa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak