Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon jabłkowo-brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 2 szt
jabłka 2 szt
calvados 150 ml
sok z cytryny 2 szt
sok jabłkowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon jabłkowo-brzoskwiniowy

Brzoskwinie sparzyć, obrać ze skórki, wyjąć pestki i pokroić w kostkę. Jabłka oczyścić ze skórki i wyciąć gniazda nasienne - pokroić w kostkę. Owoce zalać calvadosem - winiak francuski i sokiem cytrynowym. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Wymieszać z zimnym sokiem jabłkowym. Nalewać do szklanek drinkowych razem z owocami. Na wierzch ułożyć listki mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak