Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek wędzony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek
sól
czosnek
ziemniak
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: boczek wędzony

Świeży boczek wedle uznania.W wysokim naczyniu zrobic zalewę,wlac wodę wrzucic ustruganego ziemniaka i sypac sól i mieszc tak długo aż ziemniak wypłynie do góry to solanka jest dobra.Włożyc boczek iwsypac kilka ziaren ziela angielskiego ,liście laurowe ikilka ząbków czosnku,całkowicie zamoczyc w zalewie przykryc czymś i pozostawic na 4 dni w zalewie .po 4 dniach wyjąc z zalewy trochę umyc i zawiesic na chaki i wędzic ,najlepiej na drzewie z wiśni lub olchy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 05.01.2011 16:17
bardzo lubię!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak