Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na pierogi

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 50 dkg
woda 1-1,5 szklanki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pierogi

Mąkę posolić wyrobić z gorącą wodą ( dzięki gorącej wodzie ciasto jest pulchniejsze), nie dodawaj białka bo będzie twardsze.Ja pruje jeszcze ciasto w worku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 16.10.2013 13:00
Przydatny przepis :-)
Beata23 26.03.2013 09:58
lubię pierogi
fictor123 25.10.2012 10:30
super
Ewelina38 19.09.2012 21:41
ciasto wypróbowałam i szczerze polecam, pierożki wyszły rewelacyjne :)
IKrakowianka 03.08.2012 16:32
potrzebny przepis!
kanu83 30.05.2012 12:47
świetne
Grazyna0211 19.04.2012 14:47
robię bardzo podobnie jest super
eli82 12.03.2012 17:53
fajne
kate.500 03.01.2012 22:03
rewelacja
Kuchareczekjeden 18.11.2011 10:03
mam swój przepis na pierogi ale z chęcią zrobię według tego:)
Dorian 02.11.2011 11:42
pyszny i prosty przepis
Dorian 02.11.2011 11:41
pyszny i prosty przepis
Dorota59 26.09.2011 23:42
to i ja wypróbuję ten przepis
Mati13 24.08.2011 20:07
dobry przepis
marzencia2007 14.05.2011 11:59
ja dodaję jeszcze odrobinę oliwy
Anna133 18.04.2011 20:20
oj trzeba spróbowac
agogo2 09.04.2011 14:46
super
Tomek13 27.03.2011 23:58
tez robilam, super
ziutula
ziutula 25.12.2010 22:14
zrobiłam twoje ciasto pierogowe na wigilię...jest po prostu rewelacja ! pozwoliłam sobie na dodanie do moich przepisów twój przepis z notką, że ciasto jest wg twojego przepisu. teraz pierogi moge lepić z przyjemnością bo wiem, że wyjdą pyszne...pozdrawiam.
ziutula
ziutula 19.12.2010 17:06
fajny przepis- wykonam pierogi wg przepisu
gacopierz23 09.06.2010 20:22
niektóre rzeczy faktycznie pruje ale to ciasto po prostu paruje - daje do worka ciepłe
ika1 23.05.2010 16:08
jak wyglada to \"PRUCIE\" ciasta w worku? ;)
agusiaa0305 23.05.2010 14:21
Z tym parowaniem to dobry sposób nareszcie ciasto mi wyszło. Dzięki
agusiaa0305 23.05.2010 14:21
Z tym parowaniem to dobry sposób nareszcie ciasto mi wyszło. Dzięki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak