ciasto na pierogi

ciasto na pierogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    50 dkg
  • woda

    1-1,5 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę posolić wyrobić z gorącą wodą ( dzięki gorącej wodzie ciasto jest pulchniejsze), nie dodawaj białka bo będzie twardsze.Ja pruje jeszcze ciasto w worku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pajbek

16.10.2013 13:00
Przydatny przepis :-)

Beata23

26.03.2013 09:58
lubię pierogi

fictor123

25.10.2012 10:30
super

Ewelina38

19.09.2012 21:41
ciasto wypróbowałam i szczerze polecam, pierożki wyszły rewelacyjne :)

IKrakowianka

03.08.2012 16:32
potrzebny przepis!

kanu83

30.05.2012 12:47
świetne

Grazyna0211

19.04.2012 14:47
robię bardzo podobnie jest super

eli82

12.03.2012 17:53
fajne

kate.500

03.01.2012 22:03
rewelacja

Kuchareczekjeden

18.11.2011 10:03
mam swój przepis na pierogi ale z chęcią zrobię według tego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat