Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zielona nazywana przez moje wnuki U F O

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 40 dag
lub inne mięso z kostką 30 dag
seler naciowy 4-5 gałązek
szpinak 50 g
liście buraka ćwikłowego 100 g
ziemniaki 45 - 50 dag
natka pietruszki 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2-3 owoce
cebula 100 g
śmietana 18 proc śmietana - szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zielona nazywana przez moje wnuki U F O

Mięso myjemy, porcjujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą ok. 3 szklanki i nastawiamy do gotowania.
Ziemniaki myjemy, obieramy, płuczemy, kroimy w słupki.
Cebulę obieramy, płuczemy i kroimy na ćwiartki.
Do następnych 3 szklanek posolonego wrzątku wrzucamy cebule i przygotowaną zieleninę i gotujemy wszystko do miękkości.
Do podgotowanego mięsa dodajemy ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie, dodajemy odrobinę soli i dalej gotujemy do miękkości ziemniaków.
Ugotowaną zieleninę odstawiamy z ognia i miksujemy blenderem.
Miękkie mięso wyjmujemy, a na to miejsce dodajemy do zupy zmiksowany przecier warzywny.
Całość zagotowujemy, dodajemy śmietanę i jeszcze raz przyprawiamy solą i ew.pieprzem do smaku.
Porcjujemy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki lub posiekanym koperkiem.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak