Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan 1 łyżka
gęsta śmietana 1 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
szczypiorek posiekany 2 łyżki
koperek posiekany 2 łyżki
dymka posiekana 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sos z jajek

Jajka rozpołowić, wyciągnąć żółtko i przetrzeć je dokładnie przez sito i bardzo dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny. Wymieszać z chrzanem, odrobiną cukru i szczyptą soli. Białka bardzo drobniutko posiekać i razem z zieleniną i dymka dodać do chrzanu - schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak