Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik gotowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
masło 10 dag
cukier puder 1,5 szklanki
budyń śmietankowy 1 szt
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
mleko 1/4 szklanki
aromat cytrynowy do smaku
aromat pomarańczowy do smaku
rodzynki 3 dag
morele suszone 3 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
andrut
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik gotowany

Masło utrzeć z cukrem waniliowym, żółtkami i cukrem pudrem. Dodać przemielony przez maszynkę ser. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z masą, przełożyć do rondla i podgrzewać aż do zagotowania. Chwilkę pogotować, zdjąć z ognia i wlewać powoli mleko wymieszane z budyniem. Ponownie położyć na ogniu i gotować do zgęstnienia. Do gorącej masy dodać bakalie, skórkę kandyzowaną i aromaty. Masę wyłożyć na wafel, przykryć drugim i obciążyć. Pozostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 11.07.2012 21:39
a ja jeszcze takiego nie robiłam a serniczki lubię....
Monika193
Monika193 19.12.2011 23:29
świetny deser!
edyta44 20.02.2011 12:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak