Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz na grillowanych jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 4 filety
oliwa 100 ml
limonka 1 sztuka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
czarny pieprz 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
mieszanka suszonych ziół
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
cukinia 1 sztuka
krojone pomidory bez skórki 1 puszka
oliwa 1/2 szklanki
sok z cytryny
kolendra 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Cebula suszona Prymat 1 łyżeczka
papryka 3 (różne kolory)

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz na grillowanych jarzynach

Mieszankę przypraw dokładnie zmiksować. Sandacza skropić sokiem z limonki i obtoczyć w przyprawach. Następnie skropić rybę oliwą, odrobiną soku z limonki i smażyć na patelni. Paprykę i cukinię pokroić w plasterki, skropić oliwą, krótko smażyć i wyłożyć na talerze. Na mieszance jarzyn ułożyć sandacza. Przygotować salsę: Wszystkie składniku włożyć do rondla i gotować ok. 5 minut. Salsą polać sandacza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 06.01.2012 18:22
uwielbiam sandacza
Motorek 13.11.2011 11:35
pycha
IKrakowianka 31.08.2011 07:35
wypróbuję na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak