Zupa jarzynowa wiosenna

Zupa jarzynowa wiosenna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    50 dag
  • marchewka

    10 dag
  • zielony groszek

    3 łyżi
  • fasolka szparagowa

    15 dag
  • kalafior

    1
  • kalarepka młoda

    10 dag
  • masło

    4 dag
  • mąka

    4 dag
  • kapusta włoska

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i warzywa zalac wodą i gotowac .Tłuszcz stopic ,wymieszac z mąką ,zrumienic na jasnozłoty kolor.Zasmażką rozprowadzic zimną wodą na jednolitą rzadką masę połączyc z zupą .Doprawic do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

23.02.2014 12:43
Podoba mi się :)

Bernadeta

25.03.2013 13:46
uwielbiam takie zupy

caralajna

03.07.2012 08:16
pyszna na żeberkach wychodzi

ewaa

28.03.2012 20:40
pyszna

mirosława4

26.03.2012 20:53
smaczna

caroline1983

26.03.2012 15:08
lubie zupy, a ostatnio strasznie mnie ciagnie do takich jarzynowych :)

barbara11561

28.08.2011 11:05
świetna ta zupka

ben-ka

08.10.2010 22:02
Zupy to ja bardzo lubię a ta jarzynowa musi byc pyszna:)

Margo1

02.10.2010 16:05
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat