Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa wiosenna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 50 dag
marchewka 10 dag
zielony groszek 3 łyżi
fasolka szparagowa 15 dag
kalafior 1
kalarepka młoda 10 dag
masło 4 dag
mąka 4 dag
kapusta włoska 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa wiosenna

Mięso i warzywa zalac wodą i gotowac .Tłuszcz stopic ,wymieszac z mąką ,zrumienic na jasnozłoty kolor.Zasmażką rozprowadzic zimną wodą na jednolitą rzadką masę połączyc z zupą .Doprawic do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 23.02.2014 12:43
Podoba mi się :)
Bernadeta 25.03.2013 13:46
uwielbiam takie zupy
caralajna 03.07.2012 08:16
pyszna na żeberkach wychodzi
ewaa 28.03.2012 20:40
pyszna
mirosława4 26.03.2012 20:53
smaczna
caroline1983 26.03.2012 15:08
lubie zupy, a ostatnio strasznie mnie ciagnie do takich jarzynowych :)
barbara11561 28.08.2011 11:05
świetna ta zupka
ben-ka 08.10.2010 22:02
Zupy to ja bardzo lubię a ta jarzynowa musi byc pyszna:)
Margo1 02.10.2010 16:05
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak