Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 2 sztuki
śmietana 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
ser żółty 25 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z selera

Seler ugotować w skórce, potem pokroić w plastry. W wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą naczynie ułożyć plastry selera. Posolić. Zalać jajem rokłóconym ze śmietaną, pieprz i łyżką tartego sera, na wierzch posypać tymiankiem i resztą startego sera. Zapiekać w piekarniku ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.05.2011 11:10
smaczna
m1monika 27.05.2011 20:01
pyszna!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak