Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki czekoladowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
kakao 4 łyżki
jaja 4 szt
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat rumowy 0,5 łyżeczki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki czekoladowe

Bułkę tartą wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać całe jajka, olej oraz roztopione masło, dokładnie ciasto wymieszać. Formować długie wałki, kroić na paluszki, ułożyć na przygotowanej blaszce. Piec w nagrzanym piekarniku do temp 180 stopni około 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 13.06.2014 20:53
świetny przepis
PaniMISIOWA 01.04.2013 09:33
bardzo fajne
Kasia36 26.03.2013 20:27
a co to ? ciekawy przepis
Iwusia 28.01.2013 22:34
bardzo smaczne paluszki
mela25 14.01.2013 08:43
fajny przepis
ankaryba 16.07.2011 22:16
super;)
stokrotka 26.06.2011 09:13
fajne
plocia 09.04.2011 13:52
chyba wypróbuję, wydaje się być czymś innym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak