Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczka
jajko 1 sztuka
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwki czarne 6-8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli

Rybę obrać ze skóry, usunąć ości i rozdrobnić. Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę. Szczypior umyć i drobno pokroić. Ugotować jajko na twardo, a następnie pokroić je w kostkę. Półprodukty połączyć, dodać dwie czubate łyżki majonezu, przyprawić solą i pieprzem, a następnie całość utrzeć łyżką. Odstawić do lodówki na 30 minut. Podawać z bułką, dekorują kromkę połówką czarnej oliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 19.02.2012 09:06
uwielbiam ja
mirosława4 08.06.2011 22:19
pyszne są takie pasty
adam1f 02.06.2011 00:16
pycha
iwona332 17.03.2011 09:26
super
iga2 02.03.2011 22:34
lubie takie pasty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak