Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z orzechami
Przygotować sos: wino połączyć z miodem, sokiem z cytryny, solą, posiekaną melisą oraz pieprzem. Dodać oliwę i ubić. Sosem polać sałątkę
rzeżucha | 25 dkg |
rukola | 25 dkg |
cykoria | 15 dkg |
pieczarki | 20 dkg |
śliwki | 30 dkg |
kozie twarożki | 6 sztuk |
miód | 1 łyżeczka |
sok z cytryny | 2 łyżki |
oliwa | 5 łyżek |
melisa | 2 gałązki |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
wino półwytrawne czerwone | 50 ml |
orzechy arachidowe | 10 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: