Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzeżucha 25 dkg
rukola 25 dkg
cykoria 15 dkg
pieczarki 20 dkg
śliwki 30 dkg
kozie twarożki 6 sztuk
miód 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 5 łyżek
melisa 2 gałązki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino półwytrawne czerwone 50 ml
orzechy arachidowe 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z orzechami

Rzeżuchę, rukolę i cykorię po umyciu pokroić w cienkie paseczki. Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki. Śliwki pokroić w plasterki, serki na ćwiartki. Orzechy drobno posiekać. Wszystko dokładnie wymieszać.
Przygotować sos: wino połączyć z miodem, sokiem z cytryny, solą, posiekaną melisą oraz pieprzem. Dodać oliwę i ubić. Sosem polać sałątkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.11.2011 21:48
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak