Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy ziemniaczane na drożdżach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka 3 łyżki
jaja 4
masło 1 łyżka
kwaśna śmietana 3 łyżki
cebula podsmażona 1
drożdże świeże 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy ziemniaczane na drożdżach

Ziemniaki ugotowac ,zemlec ,utrzec z żółtkami i masłem ,dodac śmietanę ,utartą i przesmażoną na maśle cebulę oraz mąkę wymieszaną z rozkruszonymi drożdżami.Doprawic do smaku pieprzem i solą .Masę dokładnie utrzec ,dodac pianę z białek i delikatnie wyrobic.Kłaśc łyżką na mocno rozgrzany tłuszcz i smażyc z obu stron na rumiano .Podawac gorące z pikantnym sosem i surówką z młodej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

komentator 10.05.2017 15:33
na stronie kulinarnej takie spalone na wegiel? nie wygladaja smacznie!
komentator 10.05.2017 15:32
a ty sama sobie komentarze piszesz?
Ania67 24.06.2012 18:37
chętnie spróbuję
jeta72 03.03.2012 16:28
super!!!
olkaaa 28.02.2012 07:44
extra
anemon 29.10.2011 08:36
Ciekawy pomysł.
barbara11561 14.08.2011 10:37
jeszcze nigdy nie jadłam,bardzo ciekawy przepis
Anna133 15.05.2011 08:55
te robię ;)
ben-ka 17.04.2011 09:15
Ja ziemniaczanych z drożdżami jeszcze nigdy nie robiłam.
Mirka-Ludomila 01.01.2011 23:02
smaczne
Łucja1 04.11.2010 17:43
tuczące,ale smaczne!
Margo1 02.10.2010 16:04
tak pyszne są
IZABELA29 25.05.2010 09:12
pychotka juz dawno nie robiłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak