Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jagnięce z musem jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
Goździki całe Prymat sztuki
gałka muszkatołowa do smaku
imbir do smaku
pieprz do smaku
jagnięcina 60 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jagnięce z musem jabłkowym

Mięso pokroić na 5 kotletów i ubić. Posmarować oliwą, oprószyć pieprzem i imbirem. Usmażyć.
Przygotować mus: nie obrane jabłka pokroić na ćwiartki, wyjąć gniazda nasienne. Włożyć do garnka, wlać 1/4 szklanki gorącej wody i dodać goździki. Dusić pod przykryciem na małym ogniu aż zmiękną. Następnie przetrzeć przez sito i doprawić gałką muszkatołową. Przetarte jabłka ułożyć na talerzu koło kotlecików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak