Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 6 szklanek
słonina 80 dkg
krew wieprzowa 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka

Kaszę zalać wywarem rosołowym i podgrzewać na bardzo wolnym ogniu aby napęczniała. Skórki ze słoniny, serce i płuca wieprzowe gotować do miękkości. Do miękkiej kaszy dodać krew i wymieszać. Mięso i skórki słoniny zmielić i dodać do kaszy. Doprawić. Wypełnić jelita wieprzowe i dokładnie zszyć. Gotować najpierw we wrzątku a potem zmniejszyć ogień przez 50 minut. Wyjąć z wywaru i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 09.10.2011 21:26
uwielbiam kaszankę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak