Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczkowy chłodnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 l
śmietana 1 szkl
buraczki 400 gram
rzodkiewka 100 gram
ogórek świeży 1 szt
sól
pieprz
cukier
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: buraczkowy chłodnik

Buraki zalać wrzącą wodą i ugotować. obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. ogórka umyć, obrać, przekroić na pól i usunąć pestki - pokroić w paseczki razem z rzodkiewką. mleko połączyć ze śmietaną, roztrzepać, dodać warzywa, posiekaną zieleninę oraz pokrojone w cząstki jajka, doprawić do smaku i pozostawić na kilka godzin do naciągnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 06.08.2011 22:19
robiłam i smakują mi
agata1722
agata1722 06.08.2011 22:19
robiłam i smakują mi
agata1722
agata1722 06.08.2011 22:19
robiłam i smakują mi
Kate131 30.03.2011 09:13
pycha
Kate131 30.03.2011 09:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak