Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzybki marynowane w occie 0,5 litra
bulion 2,5 litra
papryka czerwona 0,5 szt
papryka żółta 0,5 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt.
seler 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
ziele angielskie do smaku
koperek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Bulion zagotować.Dodać pokrojoną w kostkę papryki,marchewki,pietruszkę,seler i ziemniaki,ugotować.Grzybki pokroić i dodać do warzyw.Dodać listki laurowe i ziele angielskie,gotować 10 min,zupę zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną,przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.05.2012 09:17
pyszna
Buczo007 05.01.2011 13:27
pycha
Buczo007 05.01.2011 13:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak