Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

frytki 500 gram
pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
kapusta pekińska 1 sztuka
pomidor 2 sztuka
ogórek zielony 1 sztuka
majonez 4 łyzki
czosnek ząbki 2 sztuka
przyprawa do gyrosa do smaku
olej do smażenia 4 łyzki
kukurydza w puszce 1 puszka
koperek do dekoracji
smietana 18% 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab po mojemu

Frytki przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu.

Pierś z kurczaka obrabiamy, kroimy w kostkę. Zalewamy olejem, posypujemy przyprawami. Odstawiamy na 15 minut.

Pekińską kroimy na ćwiartki, każdą część szatkujemy. Przerzucamy do dużej miski.

Ogórka zielonego i pomidory kroimy w kostkę i wrzucamy do miski razem z odsączoną kukurydzą.

Do miseczki przekłądamy 3-4 łyżki czubate majonezu i 2 łyżki śmietany. Wyciskamy do tego czosnek. Mieszamy.Dodajemy do warzyw w misce, mieszamy całość by wszystkie składniki się połączyły z sosem. Nożyczkami tniemy koperek. Posypujemy wierzch.

Mięso smażymy na patelni do lekkiego zarumienienia.

Podajemy na talerzu frytki, mięso i sałatka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak