Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty i ogórków

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 50 dag
ogórki kwaszone 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej słonecznikowy 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
siekany koperek 1 pęczek
oregano 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty i ogórków

Kapuste siekamy i gotujemy we wrzacej osolonej i lekko zakwaszonej wodzie 8 minut.Ogorki kiszone kroimy w cwierc plasterki . Robimy sos z oleju zczosnku przepuszczonego przez praske , sokiem z cytryny , cukrem i oregano . Skladniki mieszamy z sosem , ewentualnie jeszcze doprawiamy pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 01.12.2011 18:54
moja ulubiona
Kate131 17.07.2011 09:45
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak