Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
cukier 15 dag
margaryna 15 dag
jaja 2 sztuki
miód 2 łyżki
mleko 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka i resztę składników. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Każdą upiec na osobnej blasze o podobnej wielkości. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. Drugą część pieczemy z wcześniej przygotowaną masą orzechową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 27.02.2012 18:32
super deser:)
gosia561 02.02.2012 23:34
nie lubię orzechów, ale wygląda świetnie
hastalavista 01.02.2012 10:20
pyszne :)
jerry1 30.01.2012 09:23
dobre
mic 19.01.2012 17:41
lubie ciasto takie
aleksa123 21.12.2011 19:31
smaczne
Edyta31 04.10.2011 21:40
przepysznie wyglada, plus
Marybeth
Marybeth 24.09.2011 09:22
Lubię :)
Marybeth
Marybeth 24.09.2011 09:22
Lubię :)
emilia11 24.08.2011 15:13
super
Kuchareczekjeden 21.08.2011 22:26
fajne ciacho
AgaS10 21.08.2011 21:51
pyszne ciacho:)
kate.500 05.08.2011 15:38
pycha
Iwona51
Iwona51 21.07.2011 10:01
smaczne takie ciacho
Mysiunia 08.06.2011 08:53
bardzo smaczne
iwona332 07.05.2011 12:41
super
Tomasz17 20.04.2011 17:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak