Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
ananas w puszce 1 puszka
majonez 3 łyżki
sól do smaku
ryż 3 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryż wyciągnąć z woreczków i dobrze wystudzić.
Szynkę konserwową pokroić w niedużą kosteczkę.
Ananasa odcedzić z soku i pokroić w kawałeczki (paski).
Do dużej miski wsypać ugotowany ryż, szynkę, ananasa i odsączoną kukurydzę. Dokładnie wymieszać.
Pod koniec dodać +/- 3-4 łyżki majonezu, wymieszać, tak aby wszystko dobrze się ze sobą połączyło. Aby dodać wyraźniejszego smaku polecam dodać soli i pieprzu do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 23.02.2011 00:10
niezła
Ania67 13.01.2011 10:23
Na pewno przepyszna- muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak