Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony z pieczarkami i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 600 gram
pieczarki 150 gram
papryka czerwona 2 szt
śmietana 1/2 szkl
natka pietruszki 1 pęczek
masło 50 gram
sól

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony z pieczarkami i papryką

Pieczarki pokroić w plasterki, a paprykę w centymetrowe paseczki. cielęcinę podzielić na 6 plastrów, każdy lekko spłaszczyć dłonią, oprószyć przyprawami. Kotlety smażyć na maśle po 4 minuty z każdej strony - trzymać w cieple po usmażeniu. Na tę samą patelnię włożyć pieczarki i paprykę i smażyć aż płyn wyparuje, przyprawić do smaku, wlać śmietanę i chwilę podgotować. Natkę posiekać. Medaliony wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak