Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z jajiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 100 gram
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól
bazylia
boczek wędzony 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z jajiem

Gotujemy makaron.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę, gdy będzie szklista dodajemy pokrojony w kostkę boczek (może być też kiełbaska, lub jakaś wędlina). Gdy boczek się podsmaży dodajemy ugotowany wcześniej makaron. Dusimy wszystko razem przez chwilę doprawiamy pieprzem, solą i bazylią. Gdy na makaronie zacznie robić się chrupiąca skorupka wbijamy dwa jajka i mieszamy wszystko dokładnie. Wszystko jest godowe gdy jajka się zetną. Danie można posypać startym serem lub dodać ketchupu, wedle uznania.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak