Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
masło 12 dag
mąka krupczatka 20 dag
grzyby suszone 7 dag
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z grzybami

Grzyby namoczyć na kilka godzin, ugotować, odcedzić i drobno pokroić. Masło ucierać dodając po 1 żóltku. Nastepnie dodać, mąkę, posiekaną natkę pietruszki, posiekane grzyby i ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Na gotującą osoloną wodę, wrzucać łyzką kluski i gotować około 3 minuty od wypłynięcia na wierzch. Podawać z sosm lub zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 26.06.2011 17:17
pycha
Monika193
Monika193 05.01.2011 13:44
ale smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak