Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z jabłek domowej roboty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 0,5 kg
woda 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z jabłek domowej roboty

Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki. Ułożyć w rondlu, zalać 1 litrem wody i gotować, aż jabłka całkowicie się rozgotują. Sok przecedzić przez sito, nie odciskać miazgi z jabłek. Gdy cały sok odcieknie, zagotować go i odparować do połowy objętości . Dodać cukier, żelatynę i gotować do chwili, gdy kropla wylana na talerz nie rozpłynie się. Wystudzić i podać w pucharkach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 05.10.2011 17:40
Super
Bożena13 19.03.2011 23:30
wyśmienite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak