Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki półfrancuskie z różą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
masło 25 dag
śmietana 1 szkl
cukier puder 1 łyzeczka
białko 1 szt
sól do smaku
marmolada 25 (różana)

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki półfrancuskie z różą

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i posiekać nożem. Wlać śmietanę, wsypać cukier puder i odrobinę soli. Składniki połączyć i szybko zarobić ciasto. Włożyć do lodówki, wystudzić. Rozwałkować na grubośc 1/2 cm, kroić w kwadraty, nakładać marmoladę z rózą [można nadziewać konfiturami z róży] i zwijać rogaliki. Ułożyć na blaszcze, posmarować białkiem i piec w temp około 200 stopni przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.10.2012 17:15
bardzo podoba mi się ten pomysł
mehia 01.02.2011 04:01
ale apetyczne :)
zbysio 05.01.2011 10:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak